Klasik Un Helvası

Klasik Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt

Klasik Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şeker bir kaba alınır eriyene kadar şeker karıştırılır.
  2. Tereyağı tencereye konur eriyince un eklenir istenen renk oluncaya kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Eriyen sütlü karışım eklenir çekince altı kapatılır üzerine kağıt havlu konur 10 dk dinlenir.
  4. Dilediğimiz üzere servis yaparız afiyet olsun 😋.

Klasik Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Patatesli Kavurma
Sebzeli Etli Haşlama
Çikolatalı Kakaolu Puding
Şehriyeli Yayla Çorbası
Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz)
Bebekler İçin Kabaklı Havuçlu Lezzetli Çorba
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet