Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (ben yarım yağlı kullandım)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Süslemek için;

  • Toz tarçın
  • Antep fıstığı tozu

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt, irmik, şekeri tencerede karıştırarak muhallebi üzere pişiriyoruz.
  2. Kıvam aldığında tereyağ ve vanilyayı hindistan cevizini koyuyoruz ve az eriyene kadar karıştırıp altını kapatıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kalıp olarak kullanacağımız borcamı ıslatıp ılık olan tatlımızı borcama yayıyoruz.
  4. Biraz dinlendikten sonra toz tarçın ve antep fıstığı tozu ile süslüyoruz.
  5. Antep fıstığı tozu kural değil benim meskende oldugu için değişiklik maksatlı koydum. İstenilen materyal ile işlenebilir. Afiyer olsun.

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Fındıklı Kurabiye
Mayalı Düğüm Poğaça
Fırın Ekmeği Tam Ölçü
Elmalı Kurabiye
Mısır Kaburga! (Viral Olan Tarif)
Hdabla | © 2025 |