Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (ben yarım yağlı kullandım)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Süslemek için;

  • Toz tarçın
  • Antep fıstığı tozu

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt, irmik, şekeri tencerede karıştırarak muhallebi üzere pişiriyoruz.
  2. Kıvam aldığında tereyağ ve vanilyayı hindistan cevizini koyuyoruz ve az eriyene kadar karıştırıp altını kapatıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kalıp olarak kullanacağımız borcamı ıslatıp ılık olan tatlımızı borcama yayıyoruz.
  4. Biraz dinlendikten sonra toz tarçın ve antep fıstığı tozu ile süslüyoruz.
  5. Antep fıstığı tozu kural değil benim meskende oldugu için değişiklik maksatlı koydum. İstenilen materyal ile işlenebilir. Afiyer olsun.

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare
Kıymalı Kaşarlı Pidenin Tarifi| Dışarda Pide Yemeye Son (Tam Ölçülü Garanti Tarif)(Videolu)
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Pizza Hamuru (Videolu)
Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası
Kolay Cheesecake
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet