Bursa Süt Helvası

Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım su bardağı un

Bursa Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve unu güzelce kavuralım.
  2. Ardından sütümüzü ekleyelim. Bu etapta daima karıştırmayı ihmal etmeyelim muhallebimiz topaklanmasın.
  3. Şekerini de ek ettikten sonra kıvam olana kadar daima karıştıralım.
  4. Kaynayan muhallebimizin altını kapattıktan sonra bir paket vanili de ek edelim.
  5. Fırınımızı en yüksek derecesinde yalnızca üst ayar olarak ayarlayalım ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırınımızı yalnızca üst ayar olmasına dikkat edelim gayemiz yalnızca muhallebimizin üstünün kızarması 😊.
  7. Dilerseniz borcamda yahut güveçte yapabilirsiniz. Verdiğim ölçü ile 4 adet güveç elde edebilirsiniz.

Bursa Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Sütlü Kahve Şerbeti İle Brownie Kurabiye (Videolu)
Mandalinalı Kurabiye
Nohut Mezesi
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)
Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet