Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye

Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı mahlep yoksada olur
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı fıstık kırığı yahut fındık hangisi varsa

Su bardağı 200ml

Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına evvel sıvıları koyup karıştıralım.
  2. Arkasından kuruları sırayla un, nişasta ,pudra şekeri ,kabartma tozlarını sırayla koyup yoğuralım.
  3. Hamuru yaptıktan sonra üzerine fıstık kırığımızı döküp tekrar yoğuralım.
  4. Tezgahın üzerine streç serip hamurumuzdan büyük bir beze alıp streçin ortasında açalım.
  5. Kalıplarla istediğimiz hallerde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  6. Kurabiyelerin üzerlerine hafif bastırarak çukur açalım istersek pişirdikten sonra da üzerlerine marmelat koyarız.
  7. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  8. Kurabiyelerimiz piştikten sonra uzun müddet buzdolabında bekletip tüketebiliriz sağlam kurabiyeler.Afiyet sıhhat olsun.

Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Marmelatlı Kurabiye
Çıtır Salatalık Turşusu
Sebzeli Köfte Yemegi
Meksika Fasülyesi İle Soğuk Meze
Islak Kek (Bol Soslu)
Kerebiç Tatlısı
Hdabla | © 2025 |