Kalpli Kurabiye

Kalpli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç harcı ;

  • Ahududu sosu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kalpli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçler bir kaba alınıp yoğurulur.
  2. Çok yumuşak hamur elde etmiyoruz biraz sert kulak göğsü kıvamında olması gerekiyor.
  3. Daha sonra yağlı kağıdın ortasında merdane yardımıyla açıyoruz.
  4. Kalpli kalıplarla haller veriyoruz 180 derece de 10-15 dk ortasında pişiriyoruz daha sonra fırından çıkan kurabiyeleri soğuması için kenara alıyoruz .
  5. Ahududu sosumuzu yapalım 1 pakete 1 su bardağından 1 parmak eksik suyla koyu biçimde pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Ortalarını deldiğimiz kalpli kurabiyeleri pudra şekerine buluyoruz.
  7. Kalpli kurabiyelerin içine sosumuzu sürelim ve öbür deldiğimiz kalpli kurabiyeleri koyalım. Afiyet olsun.

Kalpli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu Kurabiye
Ara Öğünde Mükemmel Alternatifler! Hafif Ve Kalorisi Düşük Kurabiye!
Soğuk Baklava Birde Böyle Dene
Lemon Posset – İtalyan Limon Tatlısı
Orman Meyveli Browni
Hindi Fümeli Sandviç
Hdabla | © 2025 |