Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)

Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tarhana (ev yapımı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 5 bardak su

Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede yağlar eritilir.
  2. Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Tarhana eklenir 2 dakika kavrulur.
  4. Su eklenir (sıcak su konulmaz topaklanır).
  5. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır, daima karıştırılır.
  6. Kaynadıktan sonra (yaklaşık 20 dakikada kaynıyor) nane, sarımsak ve tuzu eklenir.
  7. Pürüzsüz olması için blenderdan geçirilir.Afiyet olsun 🩷.

Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek
2 Renkli Tatlı
Keto Ekmek
Limonlu Cheescake
Islak Kek Tarifim
Güveçte Zade Kebabı
Hdabla | © 2025 |