Kıymalı Mantı (Videolu)

Kıymalı Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz

Harcı için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Baharatlar
  • Maydanoz

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt

Kıymalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyallerimizi ekleyelim ve mantı kıvamında bir hamur elde edelim 10- 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  2. Ardından kıymalı harcımız için soğanlarımızı doğrayalım tavaya ekleyelim.
  3. Üzerine kıymamızı ekleyerek pişirmeye bırakalım, son olarak maydanozlarını ekleyerek hazırlayalım ve pişmeye bırakalım.
  4. Hamurumuzu bezelere ayıralım ve uzun şeritler haline getirelim.
  5. Hamuru şiş çubuklarımızın üzerine koyalım bıçak ile keserek ve bastırarak hallerini verelim görüntüdeki üzere hal verelim.
  6. Mantılarımızı kaynar suda haşlayalım süzelim ve tabağımıza alalım üzerine sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt gezdirelim.
  7. Üzerine kıymalı harcımızı ekleyelim ve servis edelim.

Kıymalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Kurabiye
Ağlayan Pasta Tarifi
Pancar Tarator
Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Kandil Simidi
Hdabla | © 2025 |