Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Domates (tercihe nazaran ,ben kullanmadım)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları yağlayıp ,fırında pişirelim.
  2. İç harçı için; yağda soğan,biber ve salçayı kavyralım sonra kıymayıda koyup kavurmaya devam edelim.
  3. İçerisine baharat,tuz ve yarım su bardağı su ekleyip pişirelim.
  4. Patlıcanlar pişince iç harcıyla buluşturup üzerinede salçalı su yaparak fırında 15 dakka daha bekletelim. Afiyet olsun🍃.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Şehriye Çorbası
3 Malzemeli Ağızda Dağılan Kurabiye
Marmelatlı Nefis Kurabiye
Etli Çoban Turtası
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Pişmeyen Elmalı Diyet Topçukları
Hdabla | © 2025 |