İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta (1 çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Çeyrek demet maydanoz

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet domates yada 1 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Gerekli başka gereçler;

  • 4 adet patates
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köfte hazırlayalım bunun için uygun bir kabın içine soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
  2. Maydanozu ince kıyalım ve öteki bütün gereçleri de ek edip köfteyi güzelce yoğuralım.
  3. Elimize küçük kesimler alıp uzun parmak halinde şekillendirelim.
  4. Dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  5. Bu ortada patatesleri soyalım elma dilimi dilimleyelim, yıkadıktan sonra yağda kızartalım .
  6. Köfteleri de tıpkı halde kızartalım.
  7. Sos için bir tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ alalım, üzerine salça ve domates sosu ya da rendelenmiş domatesi ek edip karıştıralım .
  8. Tuz, kekik ve suyunu da ek edip 10 dakika pişirelim.
  9. Fırın kabına bir patates bir köfte olacak biçimde dizelim.
  10. Üzerine hazırladığımız sosu dökelim dilimlediğimiz domates ve biberlerle üzerini süsleyelim.
  11. 190 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.

Afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taratorlu Makarna Salatası
Kahve Sunumları
Pizza Börek
Zeytinyağlı İçbakla Köftesi
İncirli Muhallebi
Zeytin Kavurması
Hdabla | © 2025 |