Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli)

Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 2-3 yemek kaşığı dolusu antep fıstığı kreması (tarifi açıklamada)
  • 2 yemek kaşığı tahin

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Ganaj için;

  • 200 ml krema (%35 yağlı)
  • 180 gram çikolata (sütlü ve bitter karışık)

Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı toz antep fıstığı içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağ (veya hindistan cevizi yağı) ve 2 yemek kaşığı bal yahut pudra şekerini ekleyip blender ile güzelce çekin. (çok koyu gelirse bu evrede 2 yemek kaşığı kadar krema ekleyebilirsiniz. Kremanın artanını üzerinde kullanıyoruz)
  2. Bir kasede tahin, fıstık ezmesi ve kadayıfı karıştırın, kasenizin tabanına güzelce yayın.
  3. Tencereye vanilya hariç tüm materyalleri ekleyip yoğunlaşma kadar karıştırmayı bırakmadan pişirin, altını kapatıp vanilyasını ekleyin. 5-6 dk birinci sıcağının çıkmasını bekleyin.
  4. Kaselere hazırladığınız kremayı ekleyin. Oda ısısına gelene kadar bir kenarda çikolatalı gramajı hazırlayın.
  5. Sos tenceresine kremayı alıp kenarlı baloncuk olana kadar ısıtın (sakın kaynatmayın)
  6. Isınan kremayı kapatıp çikolataları ekleyip karıştırın.
  7. Kıvamı yoğunlaşan çikolatayı kaselere paylaştırıp buzdolabına 3-4 saat dinlenmesi için kaldırın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌿

Not:Hazır kremaların içinde ağır şeker olduğu için kremanızın şeker oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
Ispanaklı Börek El Açması
Yoğurt Soslu Patates Şöleni
Ispanaklı Börek
Haşhaşlı Çıtır Börek
Taco
Hdabla | © 2024 |