Çikolata Soslu Pamuk Kek

Çikolata Soslu Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Üzeri için (isteğe bağlı)
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 120 gram çikolata

Çikolata Soslu Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller oda ısısında olmalı. Birinci olarak yumurta ve şekerleri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. İçerisine sıvı gereçleri ekleyin çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
  4. Tereyağ ile yağladığınız kalıba hazırladığınız harcınızı dökün.
  5. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında ortalama 30 dk (benim fırınım için geçerli) pişirin.
  6. Kürdan yahut bıçak yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
  7. Son olarak kremayı ısıtın kenarları fokurdamaya başladığında kapatıp içerisine kesimlere böldüğünüz çikolata kesimlerini eriyene kadar karıştırıp üzerine dökerek servis edebilirsiniz….

Afiyet olsun 🌸

Çikolata Soslu Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak)
Kahvaltılık Kapya Biber (Videolu)
Su Böreği
Tart Kalıbında Şipşak Pasta (Videolu)
Şehriyeli Pirinç Çorbası
Kaçamak (Muhacir Usulü)
Hdabla | © 2024 |