Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg süt
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un (yani 2 parmak eksik)
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 pk vanilya
  • 2 yumurta sarısı

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 14 kase çıkıyor isteyen yarısını yapabilir.
  2. Tereyağını eritip unu kavurun, kokusu çıksın.
  3. Sütü ek edip süratle karıştırın.
  4. Süt ısınmadan yumurta ve şeker koyup karıştırın.
  5. En son vanilya ekleyip kıvam aldıktan sonra kaselere koyup fırın tepsisine kaseler yarısına gelecek kadar su koyun.
  6. 200 dc fırında üzeri kızarsın, üzerine fındık servis yapıp ister sıcak ister soğuk afiyet olsun.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limon Tatlısı Tarifi
Üsküp Böreği
Çıtır Simit
Tavuk Suyuna Mercimek Çorbası
Çay Saati Lezzetli Patates Böreği
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |