Muhallebili Kemalpaşa

Muhallebili Kemalpaşa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı ( hazır paketlerden )
Muhallebisi için ;
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
Piştikten sonra;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kemalpaşa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kemalpaşamızı paketin üstünde yazan tarife nazaran pişiriyoruz. ( tavsiyem kemalpaşa tatlısı çok şu çekiyor o yüzden fazla şu koyarak pişirin )
- Kemalpaşamız piştikten sonra bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından muhallebimizin temel malzemelerimi koyup altı kısık biçimde yavaş yavaş pişiriyoruz
- Pişen muhallebiliz göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
- Sıcak muhallebimizin içine 1 yemek tereyağını ve vanilyayı koyup mikser yardımı ile 5 dk kadar çırpıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz.
- Kemalpaşamızı serviz tabağımıza 2-3 isterseniz daha az olucak halde hisse ediyoruz ve üstüne sıcak muhallebizimi döküyoruz.
- Bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Bir gece dolapta dinlenirse çok daha hoş oluyor tadı aceleniz var ise soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
- Üstünü isterseniz sade bırakın isterseniz mayhoş tatlarla süsleme yapın hangini isterseniz.Afiyet olsun şimdiden deneyen herkese 🙏🌸.
Muhallebili Kemalpaşa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







