Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek

Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 kg ıspanak (2 bağ yaklaşık 1 kg yapıyor)
- 350 gram lokum kıvamında peynir ve salamura peynir rendesi (lor da kullanabilirsiniz )
- 1 büyük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Susam
- Çörek otu
Ara sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1,5 -2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üst sosu için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tereyağı (isteğe bağlı,en son dilimleyip üstüne koymak için)
Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak suda bekletip yıkadıktan sonra süzdüğümüz ıspanakları avcumuzda sıkarak bir kaba alıyoruz ve olağan boyutlarda doğruyoruz.
- Soğanımızı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ile hafif pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı geçince ıspanaklarımızın üstüne döküyoruz.
- Peynir ve baharatlarımızı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisini yağlayıp birinci katı yufkayı bölmeden tepsiden sarkıtıyoruz.
- Diğer katları tepsinin içinde kalacak biçimde bölüyoruz ve ortalara içi için hazırladığımız sostan sürüyoruz.
- Bu biçimde 3 kat yufka oluyor,3. Kata sos sürmüyoruz ıspanaklı karışımı koyuyoruz,ardından tekrar 3 kat yufka ve ıspanak koyarak devam ediyoruz. (market yufkaları küçük olduğundan bu ölçülerle 2 kat ıspanak da koyabilirsiniz)
- Son katta üstteki yufkaya iç sostan koymuyoruz yalnızca yufka koyup dışa sarkıttığımız yufkayı üste koyduğumuz yufkanın üstüne getirip üstü için hazırladığımız sosu sürüyoruz.
- Dilimleyip her dilime az tereyağı koyuyoruz.
- Susam ve çörek otu serpip 170 derecede 45-50 dk kadar pişiriyoruz(fırından fırına farkedebilir,alt ve üstü kızarmışsa pişmiş demektir) afiyet olsun☺️.
Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












