Bafra Pidesi

Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un

İç materyali için:

  • Az sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım küçük çay bardağı su (en son koyuncak)

Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iç materyalini hazırlıyoruz tavaya az sıvı yağ ve doğranmış soğanı koyup kavuralım.
  2. Kavurmaya yakın kıymayı koyuo kavurun, salça koyup karıştırın.
  3. En son tuz karabiber ve su koyup ocagı kapat kenarda beklesin.
  4. Gelelim hamurun yapılışına kaba suyu ,tereyağı ,yoğurdu, tuzu ,mayayı koyup karıştırın, en son yavaş yavaş un ek edip güzelce yoğurun ,hamuru 20-25 dk dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan mandalinadan küçük bezeler yapın ve tek tek uzunlama açın fotoğraftaki üzere iç harçtan koyup kapatalım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  7. 200 derece fırında pişirelim 20-25 dk pişirelim ben biraz kızarınca tereyağ sürdüm tekrar fırında pişirmeye devam ettirdim güzel kızarması için pişince üzerine bez kapatalım afiyet olsun🥰.

Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karalahana Dible
Yumurta Salatası
Yulaflı Elma Topları (Kahve Yanına Sağlıklı Atıştırmalık)
İtalyan Usulü Tiramisu
Derin Dondurucu İçin Pizza (Videolu)
Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |