Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü)

Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 250 gr margarin
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı süt (veya su)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı su
- 1 küçük kase susam
Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kapta margarini,yumurtayı,şekeri,tuzu ve mayayı koyup elinizle karıştırın. (margarin çok yumuşak olmamalı yoksa fazla un çeker çok soğukta olmasın )
- Unun içine mahlep ve tarçını ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında karıştırdığımız margarini ekleyip yoğuralım.
- Yumurtanın büyüklüğüne nazaran sıvı ölçüsü değişebilir.
- Son olarak sütü ekleyip son kere yoğuralım. Not:yumurta ve süt oda ısısında olsun.
- Şekil verdikten sonra yarım saat dinlendirelim.
- Susamlı için 1 su bardağı su içine bir yemek kaşığı pekmez koyup karıştıralım evvel bu suya sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
- Sade olan için 1 yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı pekmez koyup karıştırın ve fırça yardımıyla sürün üzerine çörek otu serpin.
- Susamların dökülmemesi için 1 yumurta akını biraz çırpıp sonra su ve pekmez karışımına ekleyerek uygunca karıştırırsanız piştikten sonra susamlar dökülmez.
- Orijinal pastane tanımıdır katiyen kaydedip deneyin👌.
Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











