Tart Kalıbında Prenses Tacı

Tart Kalıbında Prenses Tacı Tanımı İçin Malzemeler

Vişneli sosu için;

  • 4 su bardağı vişne suyu
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet vanilin

Sütlü tatlısı için;

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet vanilya

Tart Kalıbında Prenses Tacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar 🙂 Evvel vişneli sosumuzu hazırlayalım. Bir tencereye vişne suyu, nişasta, pudra şekerini ekleyelim kaynadıktan sonra vanilyalı ekleyip ocağın altını kapatalım.
  2. Tart kalıbımızı evvel bir suya tutalım (kalıptan rahat çıksın diye) vişneli sosumuzu dökelim ve dolaba soğumaya bırakalım, o sırada sütlü harcımızı yapalım.
  3. Tüm gereçler tencereye katıp kaynayana kadar karıştıralım(tereyağı ve vanilya hariç)kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  4. İlk sıcağı çıktıktan sonra dolaptan aldığımız soğuyan vişne sosun üzerine dökelim, hepsini almayabilir benim hepsini almadı çerez kasesine geri kalanını döktüm 🙂 dolaba soğumaya bırakalım, bir gün beklerse daha düzgün olacaktır.
  5. Sütlü kısmının üstü kurumaması için streç sinema ile kapatabilirsiniz ya da bir gün beklemek istemiyorsanız 5- 6 saat sonra aksi çevirebilirsin, afiyet olsun.

Tart Kalıbında Prenses Tacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Smootie
Tepsi Kebabı
Elmalı Pamuk Kek
Tam Tadında Beyti Kebabı
Peynirli Poğaça
Glutensiz Halka Tatlısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet