Sevgililer Günü Tatlısı

Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy hamuru

Pastacı kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket sade krem şanti

Üzeri için;

  • 100 gram eritilmiş çikolata
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pastacı kreması için süt, un, nişasta, toz şeker, yumurtayı tencerede karıştırıp ocağa alıp pişirelim.
  2. Pişen kremayı soğumaya alalım.
  3. Soğuduktan sonra vanilin ve krem şanti ekleyip mikserle çırpalım. Kremamız hazır.
  4. Milföyleri kalpli kalıplarla kesip tepsiye dizelim.
  5. Üzerine eritilmiş tereyağ ve şeker serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Pişen milföyleri ortadan kesip kremayla dolduralım.
  7. Üzerine pudra şekeri serpip eritilmiş çikolatayla servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Oturtma
Gaziantep Usulü Sulu Patlıcan
Kereviz Çorbası (Süt Alerji Bebekler İçin )
El Açması Pırasalı Börek
Bisküvili Kolay Tatlı
Hamur Kızartması
Hdabla | © 2025 |