Sevgililer Günü Tatlısı

Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet milföy hamuru
Pastacı kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket sade krem şanti
Üzeri için;
- 100 gram eritilmiş çikolata
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastacı kreması için süt, un, nişasta, toz şeker, yumurtayı tencerede karıştırıp ocağa alıp pişirelim.
- Pişen kremayı soğumaya alalım.
- Soğuduktan sonra vanilin ve krem şanti ekleyip mikserle çırpalım. Kremamız hazır.
- Milföyleri kalpli kalıplarla kesip tepsiye dizelim.
- Üzerine eritilmiş tereyağ ve şeker serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen milföyleri ortadan kesip kremayla dolduralım.
- Üzerine pudra şekeri serpip eritilmiş çikolatayla servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







