Sevgililer Günü Tatlısı

Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy hamuru

Pastacı kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket sade krem şanti

Üzeri için;

  • 100 gram eritilmiş çikolata
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pastacı kreması için süt, un, nişasta, toz şeker, yumurtayı tencerede karıştırıp ocağa alıp pişirelim.
  2. Pişen kremayı soğumaya alalım.
  3. Soğuduktan sonra vanilin ve krem şanti ekleyip mikserle çırpalım. Kremamız hazır.
  4. Milföyleri kalpli kalıplarla kesip tepsiye dizelim.
  5. Üzerine eritilmiş tereyağ ve şeker serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Pişen milföyleri ortadan kesip kremayla dolduralım.
  7. Üzerine pudra şekeri serpip eritilmiş çikolatayla servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Sevgililer Günü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sofraların Vazgeçilmez Mezesi Fırında Kaşarlı Mantar
Triliçe (Büyük Boy)
Tam Kıvamında Aşure Tarifi
Krep
Mandalinalı Cheesecake
Hazır Harç İle Çiğ Köfte Tarifi (Extra Malzemeli)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet