Tam Ölçülü Kornişon Salatalık Turşusu (Harika)

Tam Ölçülü Kornişon Salatalık Turşusu (Harika) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kilogram kornişon salatalık
- 200 gram cin biber
- 2 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 12 yemek kaşığı kalın tuz
- 3 baş sarımsak
- 1 avuç maydanoz
Tam Ölçülü Kornişon Salatalık Turşusu (Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salatalıkları bir kapta birkaç saat suyun içinde bekletin sonra yıkayıp çöplerini saplarını temizleyip birkaç yerinden kalın bir iğne ile delin.
- Sarımsakları farklı bir kapta suyun içinde bir kaç saat bekletin sonra kabuklarını soyun.
- Cin biberlerin sap ve çöplerini alıp yıkayın.
- Turşu kuracağınız kavanoza yıkayıp birkaç yerinden deldiğiniz salatalıklardan koyun .
- Ardından birkaç cin biber bir iki tane soyulmuş sarımsak koyun ,sonra 1 yemek kaşığı kalın tuz ekleyin ,bu biçimde biraz materyal 1 kaşık kalın tuz koyarak kavanozu boğaz kısmına kadar doldurun.
- Ardından kavanozun kapağını kapatıp 6 saat güneş görmeyecek karanlık bir yere koyun 6 saat sonra kavanozun kapağını açıp kalan salatalık cinbiber ve soyulmuş sarımsakları ve tuzu birebir formda koyun .
- Kavanoza boğaz kısmına kadar dolunca bir avuç maydanozu temizleyip yıkayıp en üste koyun sonra sirke ve su ekleyin suyu da kavanozun boğaz kısmına gelene kadar doldurun.
- Kavanozun kapağını çok sıkı bir halde kapatın ve kavanozun kapağını aşağı gelecek halde aykırı çevirin, bir gece bu biçimde bekletin.
- Bir gece sonra kapak tarafı üstte gelecek formda tekrar çevirin kavanozu bu biçimde tuz her yere eşit dağılır kavanozu güneş görmeyecek karanlık bir yere koyun 1 ay sonra turşuyu açıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Kornişon Salatalık Turşusu (Harika) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
