Sufle
Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 9 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- Çilek
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ile yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından içine sütü yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
- Unu, kabartma tozunu ,vanilyayı ve kakaoyu koyuyoruz ve tekrar karıştırıyoruz .
- Sonra yağladığımız kaselere koyuyoruz ve 160 derecede 10 dakika pişiriyoruz.
- Ardından tabaklara alıp istediğimiz üzere üstlerini süslüyoruz.Afiyet olsun.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





