Portakallı Çikolatalı Kek

Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal orta boy
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Üzerine;

  • 2 paket sütlü çikolata (200 gr)
  • Toz fıstık

Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker yumurta köpürünceye kadar çırpılır.
  2. Portakal rendelenir ikiye bölünerek suyu sıkılır, portakal suyu ve rendelenmiş kısmı yumurta ve şekere ilave edilir.
  3. Sırasıyla tüm materyaller ek edilip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır.
  4. Yağlanmış kek kalıbının içine aktarılır ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dk denetimli bir biçimde pişirilir.
  5. Pişen kek fırından alınır soğuması için bir kenara bırakılır akabinde aksi çevirerek kalıptan alınır her dilim için bir yemek kaşığı süt denk gelecek biçimde ıslatılır.
  6. Benmari yordamı çikolata eritilir dilimlenen kekin üzerine gezdirilir fıstık ile süslenir yemeye hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Masası
Çıtır Yufkalı Patlıcanlı Tavuk Salatası
Muzlu Lorlu Kasık Dökmesi
Yoğurtlu Köfte
Ispanaklı Pasta
Bülbül Yuvası
Hdabla | © 2025 |