Pastane Usulü Fındıklı Kurabiye (Videolu)

Pastane Yöntemi Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazını fındık için kullanacağız)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yumurta beyazı

Pastane Yöntemi Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Ardından un ekleyip kıvam alana kadar yoğurun.
  3. Tezgaha aldığımız hamuru merdane yardımı ile açıp çay bardağı ile kesin.
  4. Fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  5. Hazırladığımız kurabiyeyi uygun bir yerde bekletip üzeri için fındık kırığına pudra şekeri ve yumurta beyazı ekleyip uygunca karıştırın.
  6. Şekillendirdiğiniz kurabiye hamurlarının üzerine bir tatlı kaşığı kadar koyup evvelce ısıtılmış 170c 15 dk pişirin.
  7. Piştikten sonra soğuyan kurabiyeleri benmari adabı erittiğimiz çikolataya batırıp dolapda donmasını bekleyin bisküvi kıvamında ağızda dağılan kurabiyeleri dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.

Pastane Yordamı Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Muzlu Kek
Yoğurtlu Sebze Salatası
Antep Fıstıklı Trileçe
Ispanaklı Nohut Cipsi
Browni Lezzetinde Muffin
Diyet Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet