Yoğurt Mayalama

Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler

  • Süt
  • Yoğurt (maya)

Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü kaynatın.
  2. Soğumaya başlayınca yoğurdu ekleyip fırına hiçbir müdahale yapmadan içine koyun ve kapağını kapatın. 5-6 saate hazır.
  3. Maya  derecesi 44-46 derecedir. El ile bakılmayı söylemek istemiyorum zira kaynar sütü elinizle denetim etmek tehlikeli olabilir.
  4. 1 kg süte 1 yemek kaşığı yoğurt kâfi olacaktır. Yoğurt mayasını ılık kullanın.

Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Dondurma (Ev Yapımı)
Mayasız Sebzeli Poğaça
Kıbrıs Tatlısı
Enfess Sarımsak Soslu Tavuk Döner Tarifim
Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
Kışlık Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |