Ev Yapımı Yoğurt

Ev Üretimi Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 litre süt
  • Çay kaşığı ucu tuz
  • 5 yemek kaşığı yoğurt

Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 litre sütü büyük bir tencereye alalım ve fokurdayanan kadar uygunca kaynatalım, kaynadıktan sonra ortalama 5 yada 7 dakika daha kaynasın.
  2. Sonra da sütümüzün soğumasını bekleyelim ,ılık olunca beş yemek kaşığı yoğurdumuza bi çay kaşığının ucu ile tuz ekleyelim ve ılık olan sütümüze dökelim karıştıralım.
  3. Sonrasında tenceremizin kapağını örtelim üzerine battaniye örtelim üç saat boyunca bu türlü bekleyelim.
  4. 3 saatin sonunda battaniye ve kapağı alalım yoğurdu yerinden kaldırmadan tencere düzgünce soğuyana kadar bekleyelim sonra buz dolabına koyalım sonraki gün yiyebilirsiniz.

🥰Afiyet olsun🥰.

Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Menüsü
Kahvaltılık Yulaf
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Bride Pastası
Bardakta Spoonful Tarifi
Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |