Çiğ Börek

Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 200-250 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan(isteğe nazaran az yada çok yapabilirsiniz)
- Karabiber
- Tuz
- Toz ve pul biber
- Kimyon
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un,su,tuzu bi kaba alıp güzelce yoğuralım.
- Hamur çok yumuşak kıvamda olmayacak duruma nazaran su ve un ekleyebilirsiniz.
- İç harcı gereçlerimizi bu kaba alalım soğanımızı içine rendeleyelim ve biraz su ekleyelim, iç harcımız biraz sulu olmalı kıvamı yakalamamız için.
- Hamurumuzu 8 eşit modüle bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.
- Bezelerimizi yuvarlak olacak biçimde açalım çok kalın bi hamur olmaması lazım.
- İç harcımızdan içine koyalım yuvarlağımızın ortasını kaplayacak biçimde olması lazım.
- Uçlarını kapatalım açılmaması için kenarlarını keselim.
- Bütün bezelerimizi bu formda yaptıktan sonra kızgın yağımızın içine atalım alt üst pişirelim çiğ bireklerimiz hazır.Afiyet olsun😋.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







