Çiğ Börek

Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 200-250 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk soğan(isteğe nazaran az yada çok yapabilirsiniz)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Toz ve pul biber
  • Kimyon

Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un,su,tuzu bi kaba alıp güzelce yoğuralım.
  2. Hamur çok yumuşak kıvamda olmayacak duruma nazaran su ve un ekleyebilirsiniz.
  3. İç harcı gereçlerimizi bu kaba alalım soğanımızı içine rendeleyelim ve biraz su ekleyelim, iç harcımız biraz sulu olmalı kıvamı yakalamamız için.
  4. Hamurumuzu 8 eşit modüle bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.
  5. Bezelerimizi yuvarlak olacak biçimde açalım çok kalın bi hamur olmaması lazım.
  6. İç harcımızdan içine koyalım yuvarlağımızın ortasını kaplayacak biçimde olması lazım.
  7. Uçlarını kapatalım açılmaması için kenarlarını keselim.
  8. Bütün bezelerimizi bu formda yaptıktan sonra kızgın yağımızın içine atalım alt üst pişirelim çiğ bireklerimiz hazır.Afiyet olsun😋.

Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Sade Muffin Kek
Topalak (Tarhana Köfteli Çorba)
Simit Ev Yapımı
Pırasa Mücveri Tarifi
Şekerpare
Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet