Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç(orta boy)
- Dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 su bardağı un
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları soyalım. Cevizleri temizleyelim. Ben havuç ve cevizi robottan geçirip kullandım daha pratik oluyor.
- Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpalım.
- Süt,sıvı yağ,su ekleyip karıştıralım.
- Un ve kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
- Son olarak ceviz havuç ve tarçını ekleyip spatula ile karıştıralım.
- !! kek kalıbını yağlayıp unlayalım. (kek kalıptan bu sayede çabuk çıkıyor. )
- Kek harcını kalıba dökelim ve 180 derece fırında 30 dk pişirelim. Pişme mühleti fırına nazaran değişiyor.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





