Manisa Kebabı (Az Malzemeli)

Manisa Kebabı (Az Malzemeli) Tanımı İçin Malzemeler

Kebap için:

  • 400 gram dana kıyma
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 3 çorba kaşığı su
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • İstediğiniz ölçüde tuz

Üzerine dökmek için ;

  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir tutam sumak

Üzerine domatesli sos için:

  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz

Yoğurtlu tüketmek isteyenler için:

  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Marketlerde satılan hazır bazlamalar (kişi başı 1 adet kullandım)
  • Maydanoz

Yanına tabağı süslemek için;

  • Soğan
  • Domates
  • Kıl biber

Manisa Kebabı (Az Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kebap için belirtilen materyallerin hepsini yoğuruyoruz.
  2. Galeta unu ve suyun ölçülerini da etinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz.
  3. Şişlere sarılacak bir kıvamda olması kafidir.
  4. Aşırı katı bir kıvam olmamalı. (yoğurup şişlere sararken eldiven kullanmak hijyen açısından kıymetlidir. ).
  5. Şişlerimize öteki gereçlerle yoğurduğumuz eti sarmamız gerekiyor, avcumuzun yarısı kadar bir parçayı koparıp şişe sarmaya başlıyoruz.
  6. Bu kısımda elimizi suyla ıslatmak etin daha kolay şişe sarılmasını sağlar.
  7. Şişlere sardığımız eti şayet vaktiniz varsa bir saat kadar dinlendirebilirsiniz.
  8. Vaktiniz yoksa sorun değil, iki çorba kaşığı sıvı yağ döküp biraz ısındıktan sonra şişlerimizi tavada kızartıyoruz.
  9. Kısık ateş olursa içleri daha âlâ pişecektir.
  10. Bu etapta şayet domates soslu seviyorsanız bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın sonrasında salçayı ve küp küp doğranan domatesleri ve en son tuzunu atıp sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  11. Sonra altını kapatın ve bir kenarda beklesin. ( şayet servis edeceğiniz vakit soğuduysa altını açıp tekrar ısıtabilirsiniz. ).
  12. Marketten aldığımız hazır bazlamaları ister tavada ister fırında ısıtıyoruz.
  13. Bu evrede eş vakitli olarak kebaplar pişiyor.
  14. Bazlamaların yanına kıl biberleri de ekleyip hafif közleyebilirsiniz.
  15. Şişlerimizdeki kebaplarımız pişerken bir yandan da öteki bir tavada tereyağımızı eritiyoruz, tereyağının içine bir tutam sumak atıyoruz.
  16. Şişler piştikten sonra hepsini yeniden tekrar pişirdiğimiz tavaya alıyoruz. (eğer soğumaya başladıysalar ocağın altını açıp hafif ısıtabilirsiniz, sıcaksalar açmaya gerek yok) üstlerinde eritilmiş sıcak tereyağını gezdiriyoruz.
  17. Bu esnada ısınan bazlamaları küp küp kesip tabağımıza yerleştiriyoruz.
  18. Közlenen biberleri de tabağın yanına ekliyoruz.
  19. Dilerseniz köfteleri daha pişirmemişken dilerseniz de bu evrede domates dilimleyip yanına soğan salatası yapıp servis edebilirsiniz. (ben sıcak materyaller soğumadan, köfteyi yoğurduktan sonra hazırlamıştım).
  20. Küp küp kesip servis tabaklarına koyduğumuz bazlamaların üzerine şişinden çıkardığımız kebaplarımızı ekliyoruz.
  21. Kebapları paylaştırdıktan sonra tavada kalan tereyağını da bazlamayı da tatlandırması için kebapların üzerine döküyoruz.
  22. Altta kalan bazlama da böylece tereyağından nasipleniyor. 🙂 bu kısımda domates sos sevenler sosu sıcakken üzerinde gezdirebilir.
  23. İsterseniz ek olarak tabağınızın üstüne tekrar sumak ekleyebilirsiniz.
  24. En üste de doğranmış maydanozlardan döküp servise hazır hale getiriyoruz.

Deneyen herkesin eline sıhhat. :)).

Not: yoğurt eklemek isterseniz hafif çırptığınız yoğurdu domates sos eklemeden önce kebapların üzerine ekleyip üzerine domates sos dökebilirsiniz.

Manisa Kebabı (Az Malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Menüsü
Kozalak Kurabiye
Akşam Yemeği
Magnolia (Ganajlı)
Buzluk Böreği
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet