Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet kuru soğan

İçi için;

  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • Biraz maydanoz
  • 2 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • Çok az salça
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıcak su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları soyup bi tarafına bıçak vuruyoruz ve kaynayan tencereye atıyoruz.
  2. 6- 7 dakika sıcak suda kaynayıp yumuşayınca sudan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. İçi için gereçleri doğrayıp baharatı ,salçasını ,yağını ve pilavını koyup karıştırıyoruz.
  4. Soğanları tek tek ayırıp içlerini doldurup borcama diziyoruz.
  5. Dizdiğimiz soğanları üzerine su ekliyoruz soğanlarla eşit formda su koyuyoyoruz çok geçmesin hem taşar hem suyu çok olur fırına atıyoruz.
  6. 20 -25 dakikaya pişmiş olucak fırında olunca lezzeti daha hoş oluyor şimdiden afiyet olsun.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Kilis Tava (Ev Usulü)
Islak Kek
Atom Kurabiye
Hdabla | © 2025 |