Turşu Kavurması

Turşu Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • Büyük kase turşu (fasulye, domates)
  • 5-6 tane piyazlık doğranmış soğan
  • 2-3tane havuç
  • 1/2 (yarım) su bardağından fazla zeytinyağı
  • 6-7 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber (en son yemeğin tadına bakılarak ek edilirse daha düzgün olur.)

Turşu Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelden kabın içerisinde tuzunu bırakması için suda bekletiyoruz. (aynı gece birkaç sefer karıştırıp, suyunu döküp, yeniliyoruz. )
  2. Ertesi gün tuzlu suyu dökülüp tekrar yıkayıp, süzdürüyoruz.
  3. Turşuları doğruyoruz.
  4. Ardından elimizle turşunun fazla suyunu yeterlice sıkıyoruz.
  5. Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında yeterlice kavuruyoruz, akabinde havuçları da ek ediyoruz.
  6. Doğranmış turşuları ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  7. Sarımsakları ister doğrayıp,ister rendeleyip üstüne ek edip birkaç kere karıştırıyoruz.
  8. En son tuz ve pul biber ek edip, sıcak yahut soğuk servis ediyoruz.

Turşu Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keten Tohumlu Akdeniz Salata
Muzlu Yulaf Rüyası
Şeftali Tatlısı
Süt Mısır Haşlama (Bayılacaksınız)
Ton Balıklı Bezelye Salatası
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |