Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 bardak un

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 bardak un, maya ve tuz karıştırılır, üzerine ılık suyumuz eklenir, güzelce yoğurulur.
  2. Son bardak unu denetimli bir biçimde ekleyebilirsiniz.
  3. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayacak hamur elde edilir.
  4. 20 dakika hamurumuzun dinlenip mayalanması için bekliyoruz.
  5. Sonra elde ettiğimiz hamuru 20 eşit modüle bölüp yuvarlıyoruz.
  6. Un yardımıyla elimizle bastırarak ya da isterseniz oklava/merdane yardımıyla açarak yapabilirsiniz. Biraz kalın bırakıyoruz ince yapmıyoruz.
  7. Sonra altı yapışmayacak bir tavada 10 saniyede bir çevirerek pişiriyoruz.
  8. Tavayı yağlamayınız.
  9. Sonra isterseniz üstüne tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.
  10. İsterseniz bu halde yapıp buzlukta saklayabilirsiniz.

Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık Tarifi
Elmalı Turta
Çilekli Limonata
Focaccia Çöreği
Meyveli Kış Çayı
Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |