Çember Mantı (Videolu)

Çember Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Baharatlar

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Çember Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini yoğuralım mantı kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  2. Ardından iç harcı için kıyma ,soğan ve öteki gereçlerini doğrayarak karıştıralım.
  3. Hamurumumuzu görüntüdeki üzere bardakla biçim verelim bardağın halinin ortasına kıymayı koyalım ,üzerine öteki yufkanın yarısını örtelim ve bardakla tekrar keselim.
  4. Kaynayan suya mantılarımızı atalım ve haşlayalım.
  5. Pişen mantılarımızın üzerine yoğurt gezdirelim sarımsaklı yahut sarımsaksız olabilir.
  6. Üzerine tereyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi gezdirelim.

Çember Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Kurabiye
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Menemen
Sebze Şöleni
Kakaolu Çikolata Bombası Kurabiye
Evde Etli Pide Yapımı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet