Yaprak Poğaça

Yaprak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 10 gram toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 6_7 su bardağı)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yaprak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker ve mayayı karıştırın 10 dakika üzeri kapalı bekletin aktifleşsin.
- Ardından öbür gereçleri de ekleyip (unu denetimli ekleyin)ele yapışmayan yumuşak dokulu bir hamur elde edin.
- Pürüzsüz olması için 5-6 dakika yoğurun (tüm mayalılar için geçerli).
- Üzerine poşet geçirip yarım saat sıcak ortamda bekletin.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp un serpilmiş tezgaha dizin üzerine poşet ve mutfak bezi örtün.
- 5 dakika sonunda birinci yaptığınız bezeden başlayarak çok az yassıltın fazla inceltmeyin tam ortasına oklava ile bastırın kenar kısımlarınada hamur kesme aparatıyla kesikler atın bıçaklada olur. (eğer biraz tombiş poğaça isterseniz hiç inceltmedende bezeye direk hal verebilirsiniz).
- Şekillendirdiğimiz hamurları tepsiye dizin 15 dakika üzeri kapalı bekletin yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürüp evvelden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Bu ortada içi boş olacak, ayrıyeten akşam çekimi biraz ışık yansımış fakat olağanda manzara çok daha hoş.
Yaprak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






