Düdüklüde Ezogelin Çorbası
Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Baharatları isteğe bağlı
- 1 su bardağı kırmızı mercimek ( mercimek ve pirinç,bulgur bunları yıkayın )
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı bulgur
- 9 su bardağı kaynar su ( 1 su bardağı kemik suyu )
Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağını düdüklü tencereye alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ek edin pembeleşinceye kadar kavurun .
- Sonra biber salçasını, baharatlar ve tuzu ekleyin sonra yıkadığınız mercimek bulgur pirinçi ekleyin ve bir cins karıştırın.
- Üzerine kaynamış 10 su bardağı suyu dökün düdüklünün kapağını kapatıp 10 dakika tutun sonra altını kapatın blenderdan geçirin ve afiyet olsun 🤌🏻🧡.
Not : dilerseniz servis ederken limonda sıka bilirsiniz çok hoş oluyor. Afiyet olsun 🧡🧡.
Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









