Düdüklüde Ezogelin Çorbası

Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Baharatları isteğe bağlı
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek ( mercimek ve pirinç,bulgur bunları yıkayın )
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı bulgur
  • 9 su bardağı kaynar su ( 1 su bardağı kemik suyu )

Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağını düdüklü tencereye alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ek edin pembeleşinceye kadar kavurun .
  2. Sonra biber salçasını, baharatlar ve tuzu ekleyin sonra yıkadığınız mercimek bulgur pirinçi ekleyin ve bir cins karıştırın.
  3. Üzerine kaynamış 10 su bardağı suyu dökün düdüklünün kapağını kapatıp 10 dakika tutun sonra altını kapatın blenderdan geçirin ve afiyet olsun 🤌🏻🧡.

Not : dilerseniz servis ederken limonda sıka bilirsiniz çok hoş oluyor. Afiyet olsun 🧡🧡.

Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Mayalı Pişi Tarifi ( Asla Yağ Çekmiyor )
Domatesli Pilav (Salçalı Pilav)
Latte Muhallebi
Pürüzsüz Pastacı Kreması (Videolu)
Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2025 |