Gofret Kurabiye

Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Yeteri kadar un

Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1,5 su bardağı unu kokusu çıkana kadar orta ateşte kavuralım.
  2. Cevizi ek edip bir iki dk daha kavuralım ve soğuması için kenara alalım.
  3. Diğer yanda kalan tüm malzemeyi mikserle çırpalım krema kıvamına gelsin.
  4. Sonrasında kavurduğumuz unu ekleyip karıştıralım.
  5. Kıvam bulana kadar yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  6. Dilediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim.
  7. 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
  8. İster pudra şekerine bulayalım istersek çikolataya batıralım.
  9. Sade haliyle de kusursuz bir kurabiye. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote
Güllü Lor Böreği
İçi Fındık Fıstık Dolgulu Çikolatalar
Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında)
Üzüm Yaprağı Sarması
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |