Köfteli İslim Kebabı

Köfteli İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 ince uzun patlıcan
Köfte için;
- 400 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı granül sarımsak yahut 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı galeta
Üzeri için sos;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 2 su bardağı sıçak su (400ml)
Köfteli İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patlıcanları pijama formunda soyalım ve uzunlamasına ince 6 dilim keselim sonra tost makinamızda pişirelim.
- Uygun bir kaba köftemizi yoğurmak için tüm materyalleri ekleyelim ve yoğuralım, sonra tost makinasında köftelerimizi pişirelim.
- Patlıcanları fotoğraftaki üzere iki tane alıp artı işareti yapalım ve bir tane köftemizi ortasına koyalım ve patlıcanı katlayalım.
- Üstüne bir kesim biber koyalım ve kürdan batıralım (dilerseniz çeri domateste ekleyebilirsiniz) bu süreci patlıcan ve köfte bitene kadar yapalım.
- Sonra bir borcama dizelim salçalı sos için bir kaseye salçayı tuzu ve suyu ekleyelim çırpa teliyle karıştıralım ve patlıcanların üzerine dökelim.
- Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 45 dakika pişirelim ,pişen köfteli islim kebabımızı servis tabağına alalım dilerseniz yanına yoğurt ve pilavla servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋😋😋.
Köfteli İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










