Dondurmalı Künefe

Dondurmalı Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gr tel kadayıf
  • 150 gr toz fıstık
  • 150 gr sade yağ

Şerbet için;

  • 6 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı toz fıstık

Dondurmalı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için su ve şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon ek edilerek karıştırılır .
  2. Yaklaşık 15-20 dk orta ateşte kaynamaya devam edilir.
  3. Ardından 6 kapatılıp ılımaya bırakılır.
  4. Oda sıcaklığında sade yağ, fıstık ve kadayıf harmanlanır .
  5. 3 kiloluk tepsinin içinde yayılarak uygunca bastırılır.
  6. Ardından evvelden ısıtılmış 170 derece fırında altı üst pişecek halde üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Üzeri kızaran kadayıf fırından alınır birinci sıcaklığı çıktıktan sora üzerinde ılık şerbet gezdirilerek 5 dk çekmesi beklenir.
  8. Ardından toz fıstık ile süslenerek dilimlenir, servis edilir yemeğe hazır deneyeceklere.Afiyet olsun 😊.

Dondurmalı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı, Soğanlı Yumurta
Dubai Çikolatası
Rus Çöreği
Kumlu Pasta
Fırında Fonksiyonel Omlet
Tarçınlı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |