Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
İç materyali ;
- 3 elma orta uzunluk elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük uzunluk çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı kurabiye için öncelikle kabuklarını soyduğumuz elmaları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim ve uygun bir tavaya alalım ve suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan evvel tarçın ve dövülmüş cevizi de elmaların içerisine ekleyelim. Karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ,kabartma tozunu ve limon kabuğu ren desini ekleyelim.
- Ardından denetimli olarak unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuzu tezgaha alalım. 1-2 dakika yoğurup toparladıktan sonra eşit boyutlarda 5 modüle keselim.
- Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak 5 adet beze oluşturalım.
- Un serptiğimiz tezgaha bezelerden bir adedini alarak merdane yardımıyla daire biçiminde açalım.
- Bir bıçak ya da rulet yardımıyla hamurumuzu pizza dilimi formunda 8 kesime keselim.
- Her bir kesime hazırladığımız elmalı iç harcından yerleştirelim.
- Geniş kenarlarından tutup sararak kurabiyelerimize form verelim.
- Kurabiyelerimizi evvelden ısıttığımız 170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sonunda altı yavaşça kızarana kadar pişirelim.
- Servis sırasında pudra şekerini üstüne serpelim. Afiyet olsun❤.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
