Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakalın suyu ve kabuğu
  • Aldığı kadar un

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Sonra sırası ile başka materyalleri ekliyoruz.
  3. 1 adet portakalı rendeleyip kabuklarını içine koyalım.
  4. Suyunu sıkıp onuda ekleyip unu denetimli bir formda ekleyip kıvam alınca evvelce ısıtılmış fırında 170 derece de pişiriyoruz.

O kadar hafif ve lezzetli oldu ki kesinlikle denemelisiniz.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Armutlu Muhallebi
Lokanta Usulü İzmir Köfte
Zeytinyağlı Biber Dolması
Spoonful Tarifi
Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Kitkat Tadında İkramlık
Hdabla | © 2025 |