Fırında Sebze Şöleni

Fırında Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Fırında Zerzevat Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar ve brokoliyi küçük kollarına ayırıp yıkayalım.
  2. Havucu, patatesi küp formunda doğrayalım.
  3. Sosunu da farklı bir kapta hazırlayıp sebzelerin üstüne dökelim.
  4. Tepsiye yağlı kağıt serelim soslanmış zerzevatları dökelim.
  5. Yağlı kağıdı ıslatıp sebzelerin üstüne örtelim.
  6. 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  7. Üzerinden yağlı kağıdı alalım sebzelerin üstü kızarana kadar 5 dakika pişirelim.
  8. Sebzeler fırından çıkınca üzerine yoğurt dökelim.

Hafif ve lezzetli yemeğiniz hazır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fırında Zerzevat Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Hatay Usulü Atom Döner
Nohut Pizza
Tam Kıvamında Anne Keki
Tarhanalı Kaşarlı Omlet (8+ Ay)
Çiğ Börek
Köfteli Patlıcan Dizme
Hdabla | © 2025 |