Kayseri Yağlamasını Bir De Böyle Deneyin

Kayseri Yağlamasını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz doğranmış
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
Hamur için;
- 4 su bardağı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instnant maya
Üzerine;
- 1 kepçe yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Kayseri Yağlamasını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan tüm materyaller karıştırma kabında sıvı ve akışkan bir hamur elde edilecek biçimde karıştırılır ve üzeri kapatılıp bir kenara alınır.
- Uygun bir tavanın içine kıyma ve tuz alınır suyu çekilinceye kadar pişirilir.
- Zeytinyağı ve tereyağı ek edilip 3-4 dk kavrulur.
- Ardından ufak doğranmış soğan, biber ,domates ve sarımsak, salça baharat ek edilip bir çay bardağı su eklenerek kısık ateşte 15 dk pişmeye bırakılır.
- Tava ocağa alınır ve düzgünce kızdırılır krep hamuru kıvamındaki hamur yaklaşık 2 kepçe kadar tavanın büyüklüğüne nazaran değişiklik göstermekle birlikte kızgın tavaya aktarılır ve yuvarlak biçim alması sağlanır ,iki taraflı pişirilir .
- Ardından uygun büyük bir tabağa ekmek alınır ,üzerine hazırlanan iç harcından eşit bir halde yayılır gereç bitene kadar süreç tekrarlanır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir pul biber serpilir yemeye hazır deneyeceklere Afiyet olsun 😊
Kayseri Yağlamasını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













