Ispanaklı Börek
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 500 gram ıspanak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 talı kaşığı susam
- 1 yumurtanın yalnızca sarısı
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya zeytinyağını alalım üzerine ıspanağımızı ekleyelim, karabiberi ,tuzu ,kırmızı biberi ekleyelim, ıspanaklar suyunu salınca altını kapatıp bir kenara alalım.
- Bir kaba yoğurt ,yumurtaları, zeytinyağını ve suyu ekleyip güzelce çırpalım.
- Borcamımızı zeytinyağı ile yağlayalım üzerine yufkalarından birini kenarları taşacak halde borcama serelim .
- Üzerine sosumuzdan gezdirelim ve her yerine gelecek formda fırça ile sürelim, ikinci yufkayı buruşturarak üzerine yerleştirelim tekrar sosumuzdan ekleyelim.
- Üzerine ıspanaklı harcın yarısını ekleyelim üzerine tekrar yufkayı buruşuk formda serelim tekrar sosumuzdan ekleyelim.
- Geri kalan ıspanaklı harcımızıda ekleyelim, geri kalan iki yufkayıda teker teker ekleyip ortalarına sostan gezdirerek ekleyelim.
- Kenarlarını kapatalım tekrar sosumuzdan ekleyelim.
- Yumurtanın sarısını çırpalım ,üzerine fırça ile sürelim ( yumurtayı eklemeyedebilirsiniz) dilimlere ayırın üzerine susamı gezdirin ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-45 dk ortası pişirelim.
Lezzetli mi lezzetli ıspanaklı böreğimiz hazır hem kolay hem çok lezzetli olan bu tanımı kesinlikle deneyin afiyet olsun ❤️.
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















