Çilekli Ekler (Meyveli Ekler) (Tüm Püf Noktaları Burada)

Çilekli Ekler (Meyveli Ekler) (Tüm Püf Noktaları Burada) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • Bir çimdik tuz
  • 2 çimdik şeker
  • 3 su bardağı un
  • 8 l uzunluk yumurta

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı çok tepeleme un
  • 5 yemek kaşığı çok tepeleme nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 2 poşet (75+75=150gr) krem şanti

Arası için:

  • Çilek yahut istediğiniz meyveler

Üzeri için:

  • Beyaz yahut istediğiniz bir çikolata

Çilekli Ekler (Meyveli Ekler) (Tüm Püf Noktaları Burada) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu tanım birebir pastane tanımıdır. Yüzlerce kez denenmiş tüm yanlışlar üzerinde oynama yapılmış ve püf noktalara uyulursa tam ölçülü bir tanımdır. Ölçüsü fazla tutulmuştur. 2-2,5 tepsi üzere ekler çıkıyor. Ben bir sefer yapıp bir kısmını buzluğa atıyorum. Ölçüyü ikiye bölebilirsiniz.
  2. Hamur için:Su, tuz, şeker ve margarin bir tencerede kaynatılır.
  3. Kaynayan karışıma un eklenerek süratlice karıştırılır.
  4. Hamur toparlandıktan sonra altı kapatılır. Hamur biraz ılımaya bırakılır.
  5. Ilıyan hamur mikser ile bir tıp çırpılır. (Çok yüksek evre kullanmayacağız. Mikseriniz güçlü değilse ziyan görebilir) sonra yumurtaları eklemeye başlıyoruz.
  6. Yumurtaları 2 ekle çırp, 2 ekle çırp, 1 ekle çırp formunda yapacağız.
  7. 7 yumurtayı yedirdikten sonra kıvamı mikseri kaldırdığınızda ucundan yavaşça akacak formda değilse son yumurtayıda ekleyelim ve çırpalım.
  8. Küçük yumurta kullanıyorsanız sayıyı artırın.
  9. Kıvamı, hamurun durduğu yerde cıvık sulu değil lakin mikserin ucundayken yavaşça akan bir kıvamda olmalı.
  10. Patates püresine yakın bir kıvamı olacak. Bu kıvama geldikten sonra sıkma torbamıza alabiliriz.
  11. Fırın tepsimize istediğimiz boyutta sıkabiliriz. (enli dolu dolu bir biçimde ekler istiyorsanız torbanın ağzını geniş kesin bir tatlı kaşığına yakın olsun. ) tepsideyken 1 katı kabaracakmış üzere düşünüp ona nazaran boşluk bırakalım ve sıkalım.
  12. ***En kıymetli püf noktası evvelce ısıtılmış 175° fırında alt üst fanlı modda orta rafa koyuyoruz ve kaç tepsi çıkarsa çıksın her tepsiyi tek tek pişireceğiz.
  13. Diğer tepsiler oda ısısında bekleyebilir.
  14. Hava çok sıcaksa dolaba koyulabilir.
  15. 1. Tepsiyi fırına aldıktan sonra ortalama 35 -40 dk da pişmiş olacak.
  16. Pişme bitene kadar asla fırını açmıyoruz. Isı ayarını düşürmüyoruz.
  17. Bunlar hamurun sönmesine ve birdaha kabarmamasına sebep oluyor. Sönen hamurun içi çiğ kalıyor.
  18. Hamurun piştiğini anlamamız için öncelikle birinci üzeri kabuk bağladıktan sonra üzerinde yağlı bir katman kalıyor minik minik köpürüyor üzere bir imaj göreceksiniz.
  19. Bu evrede şimdi pişmemiştir ve yeni yeni pembeleşmeye başlamıştır.
  20. Kabuk bağladıktan sonra üzerinde olan yağlımsı parlak manzara (nokta nokta köpükler) kaybolup eksiksiz matlaştığı vakit ve düzgünce pembeleştiği vakit olmuş demektir.
  21. Bu kademeden çok eminseniz artık fırından çıkarabilirsiniz. Değilseniz biraz daha pişirmekten korkmayın. ) öbür tepsileride birebir biçimde fırınınızı hiç açmadan sıra ile pişirin.
  22. Bu ölçüden sıkmaya bağlı olarak 2-2. 5 tepsi ortası ekler çıkıyor.
  23. Pişirilen eklerin kalanını buzluğa atabiliyorsunuz.
  24. Kreması için:Vanilya ve krem şanti hariç tüm materyaller tencereye koyup yeterlice karıştırılır. Hiç topak kalmayana kadar karıştırdıktan sonra ocağa alınır.
  25. Bu karışımın asla başından ayrılınmamalı.
  26. Yoğun bir krema olduğundan şimdi kaynamadan bile tabanı tutuyor. Daima karıştırılmalıdır.
  27. Burada topaklanma görürseniz bir süzgeci tencerenin içinde gezdirip topakları almalısınız.
  28. Krema ağırlaşmaya başlayınca altı kısılıp çok süratli bir halde karıştırılmalı.
  29. Bileğinize güvenmiyorsanız mikserinizin en düşük döneminde de karıştırabilirsiniz.
  30. İyice ağırlaşıp katılaştıktan sonra çok ağır bir krema olacak.
  31. Altını kapatıp vanilyalarımızı ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
  32. Kremamızı soğuyana kadar 2-3-5 dk üzere aralıklarla üzeri kabuk tutmaması için devamlı karıştıralım.
  33. Oda ısısına geldikten sonra dolaba alıyoruz. Ben buzluğa atıyorum.
  34. İyice buz üzere soğuduktan sonra 2 paket krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
  35. Çok ağır bir krema olduğu için tez etmeyin mikseri zorlamayın.
  36. Önce karıştırın biraz açıldıktan sonra yükseltin. 3-4 dakika üzere çırpalım çok uzun çırpılırsa krema cıvıklaşabilir.
  37. ***O vakit da eklerinizi elde tutmakta zorlanabilirsiniz. Çikolataya batırırken içi açılır ve iç kreması yerken daima dışarı taşar bu yüzden koyu krema olması değerlidir. ) çırpma sürecinden sonra kremamız hazır. Sıkma poşetine alalım.
  38. Son basamak:Eklerlerimizi tek yandan keserek dolduralım.
  39. Doldurduktan sonra meyvemizi koyup üzerini yavaşça bastıralım.
  40. Biraz dolapta soğuttuktan sonra benmari yöntemi eritilmiş çikolataya ( ***beyaz çikolata için mikrodalga riskli çok çabuk yanıyor) batırarak tekrar dolaba alalım. Çikolatamız donunca eklerimiz hazır, afiyet olsun ☺️.

Çilekli Ekler (Meyveli Ekler) (Tüm Püf Noktaları Burada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Tire Köfte
Fırında Kapya Biber Közlenme
Milföy Çanağında Salata
Milföy Hamurlu Pratik Börek
Tavuklu Yaprak Sarma
Cacık
Hdabla | © 2025 |