Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (gerekirse ekleyebilirsiniz )

Üzeri için;

  • 2 adet portakal
  • Benmari eritilmiş çikolata

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle margarin, yumurta ,vanilya ve pudra şekerini kabımıza alıp yoğuruyoruz( bu evrede isterseniz portakalın kabuklarını rendeleyip koyabilirsiniz çok hoş oluyor ).
  2. Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz, hamurumuz toparlanıp kulak göğsünden biraz sert olduğumda iki yağlı kağıt ortasında ortalama 1 cm kalınlık olacak biçimde merdane yardımıyla açıyoruz .
  3. Daha sonra portakalımızın boyutuna nazaran bardak yardımıyla biçimler veriyoruz .
  4. İnce ince kestiğimiz portakallarım suyunu peçete yardımıyla alıp kalıptan çıkardığımız kurabiyelerin üzerine yerleştiriyoruz .
  5. Önceden kattığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar (değişiklik gösterebilir ) pişirip benmari metodu (buharda) eritilmiş çikolatamıza bayırı yağlı kağıt üzerine alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.

Afiyet olsuuuun🎀.

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Browni
Kaşarlı Köfte
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Yeşil Mercimek Salatası
Ispanaklı Gözleme
Hdabla | © 2025 |