Körü Soslu Kremalı Tavuk

Körü Soslu Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kesim tavuk bonfile
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı köri sos
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Kimyon
- Tuz
Körü Soslu Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar kuşbaşı kesilerek tencereye alınır.
- Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çekmeye başlayınca içine soğan ve sarımsak eklenerek yağları da ekleyip pişirmeye devam edilir.
- Soğanlar dirliğini yitirecek kadar pişirildikten sonra kreme ve baharatlar eklenir ve kremayı tavuk çekene kadar 10 dk kadar pişirmeye devam edilir.Afiyet olsun 😋.
Körü Soslu Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







