Körü Soslu Kremalı Tavuk

Körü Soslu Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kesim tavuk bonfile
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı köri sos
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Kimyon
  • Tuz

Körü Soslu Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar kuşbaşı kesilerek tencereye alınır.
  2. Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
  3. Suyunu çekmeye başlayınca içine soğan ve sarımsak eklenerek yağları da ekleyip pişirmeye devam edilir.
  4. Soğanlar dirliğini yitirecek kadar pişirildikten sonra kreme ve baharatlar eklenir ve kremayı tavuk çekene kadar 10 dk kadar pişirmeye devam edilir.Afiyet olsun 😋.

Körü Soslu Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kır Pidesi
Starbucks Kurabıye
Kraliçe Pastası
Velibah (Patatesli Bazlama)
Çıtır Ispanaklı Gül Böreği
Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |