Bayburt Usülü Yaprak Mantı

Bayburt Yolu Yaprak Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un+ 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Kıymalı sosu için;

  • Dilediğiniz ölçüde kıyma (200 gram kadar kullandım)
  • Tereyağ
  • Kırmızı biber, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
  • Yine üzerine nane

Bayburt Metodu Yaprak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Vereceğim ölçüden küçük dört beze çıkıyor.

  1. Hamuru için tüm gereçler yoğurma kabında yoğrularak mantı hamuru hazırlanır. 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  2. Hamurdan portakaldan daha büyük bezelere ayrılarak tek tek unlanarak açılır.
  3. Açılmış yufkalar kurumaya bırakılır. Kurumuş yufkalar kare kare kesilir ve tuzlu suda haşlanır.
  4. Suda haşlanan mantılar süzgeçli kepçe ile başka tencereye aktarılır.
  5. Ve kıymalı sos için öncelikle baharatları kıyma ile kavuruyoruz o sırada.
  6. Yoğurdu haşladığımız mantının üzerine döküyoruz ve kıymalı sosu da üstüne ek ediyoruz 🙏🏻😍Şimdiden afiyet olsun🌸

Bayburt Adabı Yaprak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Ayva Reçeli
Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana)
Alman Pastası
Dut Pekmezli Kek
Waffle Tatlısı
Hdabla | © 2025 |