Bayburt Usülü Yaprak Mantı

Bayburt Yolu Yaprak Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un+ 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı sosu için;
- Dilediğiniz ölçüde kıyma (200 gram kadar kullandım)
- Tereyağ
- Kırmızı biber, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
- Yine üzerine nane
Bayburt Metodu Yaprak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Vereceğim ölçüden küçük dört beze çıkıyor.
- Hamuru için tüm gereçler yoğurma kabında yoğrularak mantı hamuru hazırlanır. 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Hamurdan portakaldan daha büyük bezelere ayrılarak tek tek unlanarak açılır.
- Açılmış yufkalar kurumaya bırakılır. Kurumuş yufkalar kare kare kesilir ve tuzlu suda haşlanır.
- Suda haşlanan mantılar süzgeçli kepçe ile başka tencereye aktarılır.
- Ve kıymalı sos için öncelikle baharatları kıyma ile kavuruyoruz o sırada.
- Yoğurdu haşladığımız mantının üzerine döküyoruz ve kıymalı sosu da üstüne ek ediyoruz 🙏🏻😍Şimdiden afiyet olsun🌸
Bayburt Adabı Yaprak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

