Dana Bonfile İle Çok Basit Fine Dining Tabak

Dana Bonfile İle Çok Kolay Fine Dining Tabak Tanımı İçin Malzemeler
Eti pişirmek için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Marinasyon için;
- 1 bardak süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Bonfile yanı garnitürler ve soslar;
- 1 adet kırmızı kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 2 tatlı kaşığı vişne reçeli
Dana Bonfile İle Çok Kolay Fine Dining Tabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle marinasyon süreci için tüm gereçleri et üzerine döktükten sonra 1 dk kadar masaj ile ete gereçlerin yedirilmesi sağlanır.
- En az 30 dk üzeri kapatılarak buzdolabında bekletilir.
- Birinci ve en değerli adım tavayı güzelce ısıtmak.
- İkinci adım buzdolabından aldığımız eti şimdi yağ koymadan alt-üst ve yanlar sıcak tavada yaklaşık 2 dk kadar marinasyon materyallerini çekmesini ve mühürlenmesi sağlıyoruz.
- Kısık ateşte tereyağ tavaya alınarak kenarda eridikten sonra etin üzerine kaşık yardımı ile üzerine dökülerek banyo yaptırma denilen süreç yapılır. Bu daima ve süratli yapılmalı.
- Pişirme sürecini etin pişme oranı sizin az, orta yahut çok pişmiş sevmenize nazaran devam etmelisiniz.
- Az-orta pişmiş et yemek için her iki tarafını 2’şer dakika pişirin.
- Orta pişmiş düzeyde et yemek için her iki tarafını 3’er dakika pişirin.
- İyi pişmiş et yemek için her iki tarafını 4’er dakika pişirin.
Pişen eti isterseniz dilimlemeden isterseniz de benim üzere dilimleyin. Bu sizin nasıl görünmesini istediğiniz üzere olsun. - Tavayı kapatmadan kalan tereyağında çabucak sarımsak ve biberleri istediğiniz üzere dilimleyip keserek soteleyin. Maydanoz çiğ ya da bir tık tavada döndürerek de ekleyebilirsiniz.
- Tabaklama zamanı👏🏻.Et yanına garnitürleri göz zevkinize nazaran dizdikten sonra vişne reçelini hoş bir görsel oluşturacak formda tabağa motifleyin.
Afiyet olsun 🌷.
Dana Bonfile İle Çok Kolay Fine Dining Tabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
