Hamisili Pilav

Hamisili Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg hamsi
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 5 buçuk su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tereyağ

Hamisili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamsileri yıkayıp kılıçlarını temizliyoruz.
  2. Pilav tenceresinde soğanı kavuruyoruz,rendelediğimiz havuçlar ile kuş üzümünü de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Tereyağsını da ekleyip pirinç ve baharatlarını da ek edip az daha kavuruyoruz,kaynattığımız suyu da döküp ocağın altını kısıp kapağını kapatıp pişiriyoruz.
  4. Ayrı bir yapışmaz tavayı tereyağ ile uygunca her tarafını yağlıyoruz,yıkanmış ve kılçıkları temizlenmiş hamsileri tavaya güzelce diziyoruz.
  5. Pişirdiğimiz pilavı hamsinin üstüne yayıyoruz, kalan hamsileri pilavın üzerine diziyoruz kısık ateşte her yeri kızaracak formda tekrardan ocağa koyuyoruz.
  6. Geniş bir tabakta aykırı çevirip pilavın öbür tarafında pişiriyoruz.
  7. Geniş bir servis tabağını alıp üzerini süsleyerek yiyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hamisili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sömelek Köftesi
Atıştırmadık Susamlı Kurabiye
Fit Muzlu Kek
Marble Kek
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Ebe Gümeci Kavurması
Hdabla | © 2025 |