Hamisili Pilav

Hamisili Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg hamsi
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 5 buçuk su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tereyağ

Hamisili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamsileri yıkayıp kılıçlarını temizliyoruz.
  2. Pilav tenceresinde soğanı kavuruyoruz,rendelediğimiz havuçlar ile kuş üzümünü de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Tereyağsını da ekleyip pirinç ve baharatlarını da ek edip az daha kavuruyoruz,kaynattığımız suyu da döküp ocağın altını kısıp kapağını kapatıp pişiriyoruz.
  4. Ayrı bir yapışmaz tavayı tereyağ ile uygunca her tarafını yağlıyoruz,yıkanmış ve kılçıkları temizlenmiş hamsileri tavaya güzelce diziyoruz.
  5. Pişirdiğimiz pilavı hamsinin üstüne yayıyoruz, kalan hamsileri pilavın üzerine diziyoruz kısık ateşte her yeri kızaracak formda tekrardan ocağa koyuyoruz.
  6. Geniş bir tabakta aykırı çevirip pilavın öbür tarafında pişiriyoruz.
  7. Geniş bir servis tabağını alıp üzerini süsleyerek yiyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hamisili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Trileçe
Kemalpaşa Peynir Tatlısı
İrmik Topları
Petibörlü Toplar
Kolay Poğaça
Ispanaklı Omlet
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet