Trakya Tavuk Kapaması

Trakya Tavuk Kapaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet tavuk baget

Trakya Tavuk Kapaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar küp küp doğranır. Kısık ateşte yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Akabinde nane ve kekik eklenerek karıştırılır.
  2. Önceden ıslattığımız pirinçler borcama alınır biraz daha kavrulur.
  3. Pirinçler borcama eşit ölçüde yayılır. Üzerine haşlanmış bagetler eklenir ve tavuk suyu ek edilir.
  4. Fırında 25 dk 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun 🌸.

Trakya Tavuk Kapaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası
Kolay Bisküvili Pasta Tarifi (Finger Karamelize Bisküvili)
Misto Cookie
Kıymalı Sebzeli Makarna (Spagetti )
Somon Şiş (Sağlıklı Ve Lezzetli)
Yufkasız Sebzeli Börek
Hdabla | © 2024 |