Kumkuat Reçeli

Kumkuat Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram kumkuat
- 600 gram toz şeker
- 800 ml kaynar su
- Birkaç damla limon suyu
Kumkuat Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kumkuatlar sirkeli su ile düzgünce yıkanır, kabuklarındaki kalıntılardan arındırılır.
- Ardından ince dilimler halinde kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
- Kaynar su içerisinde 10-15 dakika haşlanır, acı suyundan arındırılır.
- İkinci sefer tıpkı süreç uygulanır.
- Süzülen kumkuatlar tekrar tencereye alınır.
- Üzerine şeker ve kaynar su ek edilerek kaynatılır.
- Şekerlenmemesi için limon suyu eklenir.
- Kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Deneyen herkese afiyet bal, reçel olsun.
Kumkuat Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
