Kumkuat Reçeli

Kumkuat Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram kumkuat
  • 600 gram toz şeker
  • 800 ml kaynar su
  • Birkaç damla limon suyu

Kumkuat Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kumkuatlar sirkeli su ile düzgünce yıkanır, kabuklarındaki kalıntılardan arındırılır.
  2. Ardından ince dilimler halinde kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
  3. Kaynar su içerisinde 10-15 dakika haşlanır, acı suyundan arındırılır.
  4. İkinci sefer tıpkı süreç uygulanır.
  5. Süzülen kumkuatlar tekrar tencereye alınır.
  6. Üzerine şeker ve kaynar su ek edilerek kaynatılır.
  7. Şekerlenmemesi için limon suyu eklenir.
  8. Kıvam alıncaya kadar pişirilir.

Deneyen herkese afiyet bal, reçel olsun.

Kumkuat Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Kaşık Tatlısı
Bu Bir Tost Meselesi (Yumurtalı Tost)
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Ev Yapımı Lahmacun
Diyet Kahvaltısı
Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet