Atom Hamsiköy Sütlacı

Atom Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 lt süt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla pirinç
- 1,5 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su(pirinçleri haşlamak için)
- 1 pk vanilya
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Üzeri için;
- Kavrulmuş fındık
- Kavrulmuş kadayıf
Atom Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye güzelce yıkanmış pirinç ve suyu alıyoruz. Pirinçler yeterlice haşlanacak tencerede biraz su kalacak.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri de döküp orta ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir kaseye nişasta vanilya ve sütü homojeni biçimde karıştırıp,kaynayan sütlacın içine döküyoruz,.
- Kıvam alan sütlaçı,toprak kaselere döküyoruz,fırın tepsisine koyduğumuz kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su dolduruyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180. 190 derecelik fırının en üst rafında üstü düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sütlaçlarımız kızarırken,bir tavaya tereyağ ve kadayıfı bir hoş kavuruyoruz birebir formda fındıkları da boş bir tavaya alarak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz,kavurlan fındıkları robottan iri kesimler olacak halde çekiyoruz.
- Aman dikkat burda kavrulmuş fındık kokusundan mest olabilirsiniz.
- Fırından çıkarttığımız sütlaçların üstünün yarısına kavrulmuş kadayıf yarısına da kavrulmuş fındık ek edin,sıcak soğuk farketmezsizin yiyebilirsiniz.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Atom Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












